Windows Phone och Nokia går framåt!

Posted by | December 13, 2013 | Medieinstitutet Stockholm | No Comments

Windows Phone med Nokia i första led har börjat ta marknadsandelar i de fem stora marknaderna. I Europa har Windows Phone de senaste tre månaderna vuxit till 9,6% av smartphonemarknaden. Jag jublar här hemma. Segerdansar. Dem är så värda det. Personerna bakom och produkterna i sig. De förtjänar framgång efter så många hårda år i uppförsbacke. Men hur på verkar det Google om WIndows Phone´s operativsystem skulle klättra och ta 20 % av smartphonekakan i de stora marknaderna? Vad händer om användarna börjar använda Bing som sökmotor, som ligger förprogrammerat och till och med i hårdvaran i många lurar. Det är lätt att tänka att det ligger en massa massa år framåt i tiden men vem kunde tro att smartphones skulle ta över mobiltelefonmarknaden så pass snabbt som nu skedde? En produktförändring av dess slag har förmodligen aldrig skett tidigare. Och vad händer när Microsoft ersätter Nokias starka varumärke med sitt eget i början på nästa år? Det ska bli mycket intressant att följa. Det vore fint om Google fick lite mothugg.

Siffrorna är från Juni-Augusti. Siffrorna för Skandinavien var inte lika smickrande men det är mitt i den svenska högsommaren. En sämre period för all (nästan) handel. Jag håller alla tummar och tår jag har för ännu bättre siffror för vinter och julförsäljningen, för det har väl inte undgått någon att vakren Microsoft eller Nokia är särskilt nöjda med försäljningen av den nya produktlinjen.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

 

Windows Phone has hit double digit sales share figures in France and Great Britain with 10.8% and 12% respectively – the first time it has recorded double digits in two major markets.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.