Sveriges bästa digitala marknadsförare | Online Marketing

Posted by | February 24, 2014 | Medieinstitutet Stockholm, Outside | No Comments

Jag har pratat med många personer inom företag som letar muskler inom onlinemarknadsföring, eller internetmarknadsföring, och många säger att de har svårt att hitta rätt kompetens. Alltså rätt personer till rätt tjänster. De säger att de letar efter någon som har en bred kunskap inom området snarare än spetsig. Som kan hugga i där det behövs. Det ska finnas en stor kreativitet och lekfullhet i ögonen. Erfarenhet. Det ska finnas analys, projektledning och budgetkontroll. Men främst ska personen brinna för det den ger sig in i. Det är det allra viktigaste hos cheferna idag. Vid första anblick måste de få känslan av att personen brinner. Annars kan man lika gärna svepa kaffet och strutta hem.

Men det är ju jag | Andreas Rosell

Den stora anledningen till att jag började studera igen är för att… jag vill jobba med något jag brinner för. Verkligen. På riktigt. Något som driver mig framåt. Något som får mig att brisera ut i klyschor som The Sky Is Not The Limit och Det Är Bättre Att Be Om Ursäkt Än Att Fråga Om Lov. Så jag kan lova er där ute redan nu att jag aldrig kommer att söka mig till en arbetsplats som jag inte verkligen känner för. Jag kommer inte sätta mig i en kontorsstol och inte brinna. Jag vill känna att jag ska vara beredd på att stoppa en kula för min nästa arbetsplats. Hårda ord kanske. Alldeles för hårda men jag har precis sett klart på Breaking Bad och måste förmodligen rehabiliteras till det normala, något som riskerar att ta några dagar.

Men varför jag | onlinemarknadsföraren Andreas?

För att jag känner det i varenda cell i min kropp. Dessutom är jag en av få som har fått utbildning i trendordet Real Time Bidding. Så det så.

Vi tar det från början. Jag har jobbat som kontorsassistent inom event och som lastare på Nordens största terminal. Jag har nästan alla truckkörkort och har pratat om väldigt allvarliga saker med väldigt många personer under mitt år hos polisen. Jag har nosat på försvarsmakten och filmat Indiefilm i London. Jag har jobbat med streamad musik till telefonen innan Spotify fans. Jag har varit Mumieexpert på The British Museum (se bild nedan) och rensat vindar på döda duvor. Jag har monterat ihop de allra flesta gröna parkeringsautomaterna i Stockholm och sålt öl på musikfestivaler. Jag har skrivit om mode och livsstil i London och redigerat bilder och mobilring-signaler för nerladdning till mobiltelefoner (old school content). Jag har jobbat som cykelbud i Stockholm City och programmerat KORG-synthar i Sätra. Någonstans, precis i början, studerade jag i ett plus ett år till ljudtekniker och Cross Media Producer.

De senaste sex åren har jag dock jobbat med digitala musiktjänster inom ett stort och globalt företag som tidigare stod på egna ben – Nokia <3
Allt det där har gett mig en härlig känsla av erfarenhet. Och det har lett mig fram hit, till rätt ställe. Jag har aldrig tidigare känt att jag är så på rätt ställe vid rätt tidpunkt som nu.

Letar extrajobb | frilans | sommarjobb

Ni vet vart mitt CV är
Jag gillar att tänka att en av mina stora styrkor är att jag kan skriva. Jag skriver hela tiden. Om allt från sälj till sci fi. Det har jag gjort nästan dagligen i över sju år. Jag kan producera grafik och är bra på teknik. Jag kan projektleda och hantera budgetar. Jag är bra på konflikter och vet hur man ökar endorfinerna i kroppen för att fixa den perfekta presentationen. Jag känner med hela min kropp att jag är i mitt esse nu. Och att jag bara kommer gå uppåt och framåt in i framtiden.

Jobbet ska röra sig inom områdena jag studerar till just nu men jag är öppen för alla förslag!

Andreas Rosell | The British Museum 2005

Andreas Rosell | The British Museum 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published.