Rullskidåkarens guide till galaxen

Pölder Sport

Pölder Sport på plats under Landsjön runt

Att börja åka rullskidor
Från och med idag så kommer den här bloggen bli mer och mer tränings- och produktinriktad. Jag kommer att skriva om rullskidor, längdskidor och en hel del annat som kan förknippas med skön utomhustid. Jag kommer att snöa in på saker som bl.a. pannlampor, valla, trugor och c-remmar. Varför det undrar ni kanske nu? jo för att jag ska börja träna igen, på riktigt, och för att jag arbetar på Sveriges ledande längdspecialist Pölder Sport. Här kommer ni alltså hitta en nybörjare rullskidåkares första steg (diagonal?) mot en stabil och snabbare mil.

Att komma igång med rullskidåkning
När jag började mitt arbete på Pölder Sport, som produktansvarig på webben, i augusti -2015 så hade det gått över tjugo år sedan sist jag stod på ett par längdskidor. Jag blev alltså inte anställd för de kvalifikationerna som rullskidproffs (det har vi andra som är). Under min första vinter på Pölder har jag säkert hunnit åka längdskidor fyra gånger (skitvinter). Dessutom jobbar vi väldigt mycket under högsäsongen. Lägg till en familj på det ni vet, ja ni vet, för som så många andra så är tiden ett stort problem och en lätt undanflykt för att komma igång med något. Rullskidor hade jag aldrig provat, men det har jag gjort nu, hela fem gånger. Nu kan jag stoltsera med minst tre mil rullskidåkning i kroppen.

Nu ska det dock bli ändring på det. Min kunskap om produkterna och prylarna, min nyfikenhet och lärdom om träningsformen har ökat massivt, nu ska det aktiva matcha upp. Så, följ mig här för att ta del av min rullskidträning mot Nattvasan 2017 (har någon en biljett?), mot en kropp jag känner igen och mot ett hälsosammare liv. Det kommer som sagt var att handla om rullskidor, längdskidor, cykling och en och annan backsvordom då jag nyligen har flyttat upp på ett berg i Egnahem i Huskvarna.

Mina rullskidor
Just nu kör jag med ett par Swenor Pölder Classic som funkar hur bra som helst. På fötterna har jag Salomon RC Carbon Classic, kort och gott en riktigt skön sko som är lätt att få på och av. Sval på sommaren och varm på vintern. Varför ska ni ha koll på den här sidan framåt:

  • Följa en nybörjares träning på rullskidor/längdskidor
  • Få uppdateringar om nyheter inom längd-Sverige
  • Få koll på Egnahem i Huskvarna och allt det goa som kommer med att bo där.

Om jag inte har åkt rullskidor, vad har jag då gjort?
Jag har i mångt och mycket varit aktiv fram tills för några år sedan. Jag har spelat fotboll, cyklat och allmänt hållit igång på olika vis. Mitt bollsinne har alltid varit mycket fantastiskt bra. Så är det ju, Om ni vet hur jag kan kombinera den klassiska rullskidåkningen med en boll så vore jag mycket tacksam. Det är fortfarande väldigt stel åkning, en väldig balansakt och ruggig teknik trots att den sitter som den ska i huvudet. Tyvärr är det också ett rätt så dåligt system med muskler som backar upp rörelserna också. Men som så många gånger tidigare så brukar min kropp svara bra på träning och därmed är förhoppningarna stora om att snart bli bättre.

Förresten. Om ni undrar över Galaxen så är det oklart än så länge. Jag säger till när jag har tränat mig dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.