Presentationsteknik med Pontus Olgrim

Posted by | February 23, 2014 | Medieinstitutet Stockholm | No Comments

Pontus Olgrim har haft mig och klassen i två dagar för att vässa våra presentationstekniker. Det visade sig bli två väldigt givande och uppskattade dagar som slutade med att jag pratade om Råttfångaren från Hameln och Den stora rosa elefanten…

Under två halvdagar har jag alltså fått leka med olika kroppsliga verktyg i mindre och större grupperingar i klassen. Vi har fått förbereda oss med en text som dag två skulle framföras på ett väldigt bra vis inför alla. Jag har haft presentationsteknik innan och presenterat en och annan sak i mina dagar, men de här två dagarna träffade verkligen mitt i prick. Det jag lärde mig ska jag verkligen ta med mig. En mycket bra grund att bygga vidare på.

Om ni undrar vad Råttfångaren och Den stora rosa elefanten hade med saken att göra så kan jag väl avslöja att det handlade om att Råttfångaren hittat sitt verktyg, sin melodi och fullständigt träffat sin målgrupp och fått sina följare medan Den stora rosa elefanten bufflar runt från rum till rum för att försöka synas… Jag pratade alltså om hur man kan göra saker rätt och hur man göra saker fel.

Rosa Elefant

Rosa Elefant

Apan på nätet

Apan på nätet

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.