Praktikplats-jakten och LinkedIn-annonsen

Posted by | January 18, 2014 | Medieinstitutet Stockholm | 2 Comments

Just nu är det 35 vassa Onlinemarknadsförare från Medieinstitutet som jagar praktikplatser inför våren 2014. Jag är så klart en av dem. Det har varit lite ångest inblandat i att möta den här praktiken. Oron att hitta rätt ställen men än så länge har det trillat in bra med arbetsplatser att söka sig till på skolans interna marknad. Samtidigt så har vi själva byggt långa önskelistor på kontor vi skulle vilja prata med. Från början av utbildningen visade det sig var få som tänkte att de skulle söka sig till byråer, men det har förändrats allt eftersom tiden gått.

Det är kul att prata runt i klassen om den här första praktikperioden. Det är förmodligen lika många knep och tricks, taktiker och tankar som det är just personer i klassen. Det är kul att se folk smyga iväg för att ta samtal, skärmar som vinklas bort och höra tisslandet och tasslandet. Ångesten. Självklart använder vi oss av så många kanaler som möjligt. Jag hoppas att vi gör det i alla fall. För egen del har jag börjat möta företag, men dörren är fortfarande vidöppen och det känns spännande. Känner mig ändå trygg i vart jag är och känslan är att alla i klassen har stora möjligheter att gå dit de vill vara.

Jag har slängt ut en liten annons på Linkedin. Riktad mot ett vettigt segment. Jag kommer göra en fin analys om hur det har gått för annonsen vid slutet av perioden, än så länge känner jag mig nöjd med hur den presterar. Funderar lite på hur vanligt/ovanligt det är att sätta ut en liknande annons? Men jag var tvungen att pröva. Fantastiskt spännande att se vilka som klickar på den.

Andreas Rosell Praktik

Andreas Rosell Praktik

 

 

 

 

2 Comments

  • Kul att du tänker utanför boxen, Andreas! Håller tummarna för att ni hittar en bra praktikplats, hela gänget.

  • Andreas says:

    Tack Per! Jag tycker som sagt var att det set ljust ut på den fronten. Angående boxen så gillar jag att gå utanför den. Blir så instängd annars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.