New York och Cangelosi Cards – 2006

Posted by | July 16, 2014 | Outside | No Comments

Sommaren 2006 åkte jag och min flickvän Anna till New York för att upptäcka staden under en vecka. Vi visste på ett ungefär vad vi ville göra och se men inte så mycket mer utöver det. Det här var innen Facebook, där man nu kan slänga ut en fråga om vilken stad som helst och få hur mycket tips och råd som helst från sitt nätverk.


En natt skulle vi ut och klubba på ett ställe som vi läst och hört mycket om. Det handlade om en klubb som huserade i en gammal hårsalong och som hade bevarat inredningen. Vi kom dit strax innan midnatt och stället var helt dött. Vi var ensamma. Jag minns inte riktigt vad som hände sedan. Vi försökte med något annat ställe som visade sig vara lika dött. Nöjesguiderna kan inte ha varit så uppdaterade back in the days.

Eftersom vi båda älskar London över allt annat så jublade vi när vi såg en brittisk pub. En pub vars hela vägg och ingång bestod av gamla hederliga brittiska telefonkiosker. Glädjen dog rätt snabbt när det visade sig vara lika dött här. Nu i efterhand kanske kan jag kanske tänka att det inte var något fel på nöjesguiden, utan på klockslaget. Är midnatt för tidigt i NY? Vi skulle precis lämna baren då vi hörde toner av swing från de bakre delarna av huset. Och mycket riktigt, efter att ha gått igenom en liten dörr och nedför trappor så landade vi mitt i en swingspelning som kunde vara som hämtad från 20-talet. Ett fem-mannaband (Cangelosi Cards) stod och spelade på en minimalistisk scen och tre-fyra par dansade loss på en liten yta. Jag och Anna beställa in varsin drink och satt förtrollade i tre låtar till innan allt sorgligt nog var över. Källaren stängde.

Vi pratade med bandet, bejublade det vi precis hade hört, och då nämnde de att bandet hade en spelning i Brooklyn Park några dagar senare och att de tyckte att vi skulle komma dit. Och att vi skulle dit var det inget snack om.

När dagen kom så visade det sig att spelningen var inställd. I någon halvtimme vandrade vi runt i Brooklyn Park och svor åt det förjäkliga innan vi satte oss ner för att vila fötterna. Då ser vi att bandet också är ute och virrar runt lite. När de ser oss brister de ut i ett Hej! Då har de kommit till parken ändå, för att de visste att vi kanske skulle komma dit. Och inte nog med det, de ville spela några låtar för oss också.

Efter låtarna och lite häng, satte vi oss och käkade lunch och såg på fotbolls-VM.

Such a PERFECT DAY in NY.

Leave a Reply

Your email address will not be published.