Men så är det inte.

Posted by | November 25, 2013 | Medieinstitutet Stockholm | No Comments

Det händer i klassen hela tiden. Någon är helt säker på att kunder, besökare, användare eller kontoinnehavare aldrig någonsin kommer göra si eller så.

Ingen jag känner gör så

Det händer i grupparbetena hela tiden. Vi tar beslut på egna erfarenheter. För det mest utan att vi tänker på det. Fasta i egna beteendemönster. Rätt många saker är omöjliga att förstå om man utgår från sig själv. Det kan vara helt omöjligt att förstå en handling som är fullkomligt naturligt och vanligt för resten av människorna omkring en.

Utgå aldrig från dig själv!

Hur många gånger ska man behöva skrika det åt sig själv? Jag bor i en närförort i Stockholm. Det jag gör representerar långt ifrån vad alla gör. Det är inte svårt att förstå. Nej, det är det faktiskt inte. Det är bara det att det sitter så i ryggraden att svara på frågor på det mest självklara sättet man kan.

Men jag har aldrig varit där
Ingen av mina vänner har en sådan
Jag har aldrig sett någon med den på stan

Nej. Det håller inte. Det är att ta genvägar. Det är att vara respektlös mot yrket, mot hur människan fungerar. Det är som att säga iPhone när man menar Smartphone.

Nu ska jag inte slänga så mycket mera sten i glashuset. Så illa är det inte. Vi har redan, efter tre månaders studier, börjat tänka riktigt snyggt kring många områden som berör våra framtida jobb. Vi kommer vara riktigt fantastiska om ett år.

Fem saker jag har utgått från aldrig kunde hända

  • Att Boy George skulle släppa ett popalbum igen. Snyggare och coolare än någonsin. För er som inte mins honom så var han en av världens största artister under första halvan av åttiotalet. Som sångare i Culture Club. Som ikon hos ungdomar över hela planeten. De senaste tio åren har han visserligen Dj:at väldigt mycket och väldigt omtyckt lite här och var. Han var också ca tjugo kilo tyngre och riktigt sliten. Men på ett år vända han allt.
  • Att en cykelhjälm skulle kunna komma i form av osynlig och som airbag runt halsen. Yes, det har hänt. Och de kallar den för Hövding, som också betyder Head Off. Nej, inte riktigt, den översättning skedde i mitt huvud just precis nu. Bara för att det verkar omöjligt så betyder det inte att det inte kan hända. Det borde jag veta som skriver sci fi hela tiden.
  • Att ett av världen största företag skulle tappa så snabbt och stort på så kort tid. Att en produkt skulle gå från tråk till hightech hos så många köpare på så kort tid. Jag pratar så klart om Nokia och smartphones. Omvärldsbevakning for dummies.
  • Att det där rödljuset kunde visa rött när det inte har gjort det tidigare på någon av de tusentals gånger jag har cyklat förbi det. Passar på att be om ursäkt till den man jag nästan cyklade över. Det som aldrig har varit där kan plötsligt dyka upp, när du minst anar det. Viktig tid kan spillas.
  • Att Kevin Walker vecka efter vecka tar över Sverige. Underskatta aldrig något mellanmjölkigt. Folk verkar klicka på det.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.