Harrods och Vivienneskjortan

Posted by | March 26, 2014 | Outside | No Comments

London är min favoritstad i världen. Jag åker dit rätt ofta. En av de bästa dofterna jag vet är lukten av London. När man har stigit av tåget vid Victoria station. Det var i London jag en gång i tiden jobbade med att kränga ringsignaler och små lättklädda bikinibilder som nerladdning till featurephones. Det var i London jag blev expert på mumier men det var framför allt i London som jag träffade Anna, min fästmö och mor till min son. Det var också där jag vid ett av många besök bestämde mig för att besöka Harrods. HARRODS. Varje gång jag går in på NK i Stockholm får jag en obehaglig känsla. Det har något med att inte känna sig hemma. Känslan på Harrods var tio resor värre. Jag lyckades i alla fall snabbt hitta ner till en Lee-butik på jakt efter något att förnya på överkroppen. Jag började prata med en försäljare som jag upplevde som väldigt kul, samtidigt som jag hittade en Vivienne Westwood designad Lee-skjorta. Den snygga skjortan i kombination med försäljaren som var riktigt skön, gjorde att jag köpte det dyraste plagget jag än idag har köpt. Den kostade en jobbig bit av Londonbesökets budget men jag tänkte att jag för en gång skull kunde lägga något extra på ett plagg.

Harrods och drömmen om skjortan

Jag lät så klart skjortan ligga kvar i påsen från Harrods de dagar som jag var kvar i stan. Något jag normalt inte brukar göra. I vanliga fall brukar jag knappt hinna komma ut ur butiken innan jag har det nyinköpta på mig. Det beror nog på att det är rätt sällan jag köper skor och kläder till mig själv.

När Dagen D kom, vilket var första dagen hemma i Stockholm, så laddade jag för utgång. Jag minns inte riktigt vart jag skulle, med vem eller vilka, men jag vet att jag var riktigt nöjd med att få ta på mig den nya skjortan. Jag hann dock knappt få på mig Harrods-inköpet, innan den knapp som håller skjortans armflikar på plats flyger iväg. Vilket lämnade mig med två jobbiga och fladdrande flärpar. Så det var bara att byta om igen och trist nig förbereda sig för operation byte.

Harrods och kundsupporten

Jag kontaktade Harrods kundsupport, efter att ha använt den legendariska dropdown-menyn på Harrods kontakta oss-sida. Sedan mailade jag en gång till. Det här var dagar i december så jag kände väl att de kanske hade mycket att göra. När jag inte fick svar på tredje försöket blev jag ändå rätt irriterad. Och när jag blir irriterad så skickar jag arga men välskrivna brev till den jag är arg på. Det gav resultat, det gör det nästan alltid när jag skickar arga mail, och jag fick svar. Ett svar som meddelade mig att jag skulle skicka in skjortan med rek. brev och spara alla kvitton, och sedan invänta order.

Så jag skickade in tröjan och väntade. Och väntade. Och väntade, men ingenting hände från Harrods. Då skickade jag ännu ett mail. Hela tiden till samma person. Och sen ett till. Efter någon månad fick jag svar igen. Skjortan var bortom all räddning. Helt ofixbar. Knappen, som jag skickat med, kunde inte fästas. Modellen fanns så klart inte kvar eftersom det var en tillfällig kampanj med Vivienne,  men de kunde tänka sig att ge tillbaka pengarna, men inte förrän att föröka med tillgodo poäng i deras e-handel. Något jag bestämt nämnde inte var aktuellt. Men pengarna skulle komma. Så jag började vänta igen.

Mailet som föddes av att inga pengar kom, blev utan dess like. Men det gav resultat. Jag fick pengar. Men inte hela summan. Nu kan man tänka sig att Harrods borde ha koll på att valutor har olika värden. Och punden hade tappat i värde sedan jag köpt skjortan. Vid det här tillfället kan det ha gått upp mot åtta månader från inköpet. Så jag förklarade klart och tydligt att jag ville ha hela summan jag lagt ut för mitt köp på Harrods. Efter det fick jag ännu en summa. Fortfarande inte allt. Nu var det dock inte så mycket kvar, men min irritation över hur ett ställe som Harrods kan skötas så katastrofalt dåligt hade gjort mig förbluffad. Så jag skickade ett mail. Nästan ett år efter att jag köpt min skjorta och lagom till nästa Jul, hade jag fått tillbaka mitt pengarna för en skjorta som jag aldrig kunde använda.

No more Harrods och no more dyra kläder. Även om dyra kläder idag ligger på en annan nivå. Man har ju blivit något decennium äldre och “rikare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.