Fiberoptik och pitchar

Posted by | May 07, 2014 | Outside | No Comments

Jag sitter som ordförande i min bostadsrättsförening, ett uppdrag jag finner vara väldigt kul och givande. Det är lika delar lärorikt som konflikter med grannar. Det bästa är att man vet allt om alla grannar efter ett tag. Ni vet, håll era vänner nära men fienden närmre. Nej, så illa är det inte, vi tycker om varandra här i Hammarbyhöjden. Det kanske är all kärlek från Kärrtorp som spiller över till oss, eller så har jag haft turen att hamna i en bra förening.

Hur som helst. Vår fastighet ska bli med ljuspulser! Hoppas vi i styrelsen i alla fall. Innan något kan hända måste offerten från Ownit säljas in till medlemmarna. En pitch att snickra länge och väl på, för det är en jäkla begreppsdjungel att röra sig i. Det krävde några omläsningar av offerten innan jag fick grepp om vad det handlar om, och då är vi i styrelsen ändå rätt så duktiga inom området. Att sedan försöka skala om budskapet så att alla ska förstå på en snabb genomgång på en årsstämma? Det kommer minst sagt bli en utmaning.

Vår förening var alltså en av alla andra som lät Stokab och Stockholm Stad dra in fiberoptik till fastigheten gratis. Nu återstår bara att dra det vidare upp i lägenheterna. Att få medlemmarna att överge sina privata kontrakt och gå med i ett gemensamt som kommer att ge snabbare uppkoppling, bättre tv och billigare räkningar. Det kan man väl inte säga nej till? Det återstår att se. I en förening kan allt hända.

Jag tänker i alla fall rösta JA för fiberoptik är idag den i särklass snabbaste tekniken för överföring av data och har näst intill obegränsad kapacitet. Det är bra för jag ska inte bara jobba med data, jag ska jobba med BIG DATA i framtiden. Jag kommer behöva all fiberoptik i världen för att bli bästa på det jag håller på att utbilda mig till. Så är det. Punkt slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.