Asylboende i Fagerslätt | Huskvarna

Posted by | Outside | No Comments

Under våren kommer Jönköping kommun att färdigställa 30 stycken boenden för asylsökande/asylflyktingar. Exakt inflyttningsdatum är inte klart men jag ser med spänning fram emot den här tillgången för området som kommer i vår. Inta bara för dessa 30 boenden men också för resterande utökning av området som sker framåt på sikt. Den totala siffran av hushåll som är planerade  har jag inte men känslan är att det ökade trycket måste boosta bussturerna upp och ner från berget till Huskvarna m.m.

Jag är själv relativt ny i Huskvarna och ser bara möjligheter i att det kommer hit flera människor som vill bo, jobba och leva i fred och i frid. Förhoppningsvis kommer några av dessa personer stanna kvar hos oss när deras asylärenden är över, då de förmodligen har hunnit komma in i det svenska samhället och fått lite vänner. Det är lite här vi kommer in, vi som redan bor här, vi kan göra mycket för att hjälpa till i denna process. Det handlar om allt från att vara där och visa sig, försöka svara på generella frågor om det vardagliga Sverige, samla in och dela ut alla möjliga enklare saker som kläder, leksaker och skolmaterial. Att tillsammans få in de i aktiviteter och engagemang som ex. Egnahem BK.
Personligen ska jag försöka göra något i alla fall för att underlätta deras långa väntan på ett nytt liv hos oss. Hur det ska gå till vet jag inte ännu men det finns tid att fundera ut något. Om du vill hjälpa till på något vis är du mer än välkommen att kontakta mig.

Annars så har kommunen olika insatser genom Frivilligcentralen. Mer information finns på kommunens hemsida

Asylboenden Fagerslätt

 

Rullskidåkarens guide till galaxen

Posted by | Medieinstitutet Stockholm | No Comments
Pölder Sport

Pölder Sport på plats under Landsjön runt

Att börja åka rullskidor
Från och med idag så kommer den här bloggen bli mer och mer tränings- och produktinriktad. Jag kommer att skriva om rullskidor, längdskidor och en hel del annat som kan förknippas med skön utomhustid. Jag kommer att snöa in på saker som bl.a. pannlampor, valla, trugor och c-remmar. Varför det undrar ni kanske nu? jo för att jag ska börja träna igen, på riktigt, och för att jag arbetar på Sveriges ledande längdspecialist Pölder Sport. Här kommer ni alltså hitta en nybörjare rullskidåkares första steg (diagonal?) mot en stabil och snabbare mil.

Att komma igång med rullskidåkning
När jag började mitt arbete på Pölder Sport, som produktansvarig på webben, i augusti -2015 så hade det gått över tjugo år sedan sist jag stod på ett par längdskidor. Jag blev alltså inte anställd för de kvalifikationerna som rullskidproffs (det har vi andra som är). Under min första vinter på Pölder har jag säkert hunnit åka längdskidor fyra gånger (skitvinter). Dessutom jobbar vi väldigt mycket under högsäsongen. Lägg till en familj på det ni vet, ja ni vet, för som så många andra så är tiden ett stort problem och en lätt undanflykt för att komma igång med något. Rullskidor hade jag aldrig provat, men det har jag gjort nu, hela fem gånger. Nu kan jag stoltsera med minst tre mil rullskidåkning i kroppen.

Nu ska det dock bli ändring på det. Min kunskap om produkterna och prylarna, min nyfikenhet och lärdom om träningsformen har ökat massivt, nu ska det aktiva matcha upp. Så, följ mig här för att ta del av min rullskidträning mot Nattvasan 2017 (har någon en biljett?), mot en kropp jag känner igen och mot ett hälsosammare liv. Det kommer som sagt var att handla om rullskidor, längdskidor, cykling och en och annan backsvordom då jag nyligen har flyttat upp på ett berg i Egnahem i Huskvarna.

Mina rullskidor
Just nu kör jag med ett par Swenor Pölder Classic som funkar hur bra som helst. På fötterna har jag Salomon RC Carbon Classic, kort och gott en riktigt skön sko som är lätt att få på och av. Sval på sommaren och varm på vintern. Varför ska ni ha koll på den här sidan framåt:

  • Följa en nybörjares träning på rullskidor/längdskidor
  • Få uppdateringar om nyheter inom längd-Sverige
  • Få koll på Egnahem i Huskvarna och allt det goa som kommer med att bo där.

Om jag inte har åkt rullskidor, vad har jag då gjort?
Jag har i mångt och mycket varit aktiv fram tills för några år sedan. Jag har spelat fotboll, cyklat och allmänt hållit igång på olika vis. Mitt bollsinne har alltid varit mycket fantastiskt bra. Så är det ju, Om ni vet hur jag kan kombinera den klassiska rullskidåkningen med en boll så vore jag mycket tacksam. Det är fortfarande väldigt stel åkning, en väldig balansakt och ruggig teknik trots att den sitter som den ska i huvudet. Tyvärr är det också ett rätt så dåligt system med muskler som backar upp rörelserna också. Men som så många gånger tidigare så brukar min kropp svara bra på träning och därmed är förhoppningarna stora om att snart bli bättre.

Förresten. Om ni undrar över Galaxen så är det oklart än så länge. Jag säger till när jag har tränat mig dit.

Prolink – stor nyhet från Salomon

Posted by | Outside | No Comments

2016 börjar med en stor nyhet från Salomon. Nya bindning och skosystemet Prolink låter dig vara mer flexibel i valet av just bindning/sko och skida. Mycket spännande och bra nyheter för alla skidsugna!

Vad är Prolink?

Prolink är ett nytt bindningssystem från Salomon som suddar ut gränsen mellan Salomon och Rottefella. Du kan alltså använda dina Salomonskor på Rottefella NNN bindningar och med Rottefella NNN sula på Salomon Prolink bindningar!
Prolink ersätter inte Salomons tidigare system SNS Pilot & SNS Profil, två modeller som kommer att leva vidare, hur länge återstår att se. Prolink är en ny valmöjlighet helt enkelt, en ny lösning för mer flexibilitet.
Om du undrar hur du ska välja Prolink bindning, tänk så här:

  • Salomon Prolink = känsla, lägre bindning
  • Salomon SNS Profil/Pilot = kontroll, stabilitet

Sammanfattning av Prolink-systemet

Idag finns Prolinksystemet som två bindningar för klassisk åkning och i Salomon RC Carbon med Prolinksula.
Salomonskor med Prolink-sula fungerar att använda på Prolink-bindningar och Rottefella NNN bindningar.
Skor med Rottefella NNN sula fungerar på Salomon Prolink-bindningar

Summan av detta är alltså att du blir friare att välja sko/bindning än tidigare.
Värt att tänka på:

Prolink är inte kompatibelt med Salomons tidigare bindningar (SNS Profil & SNS Pilot).

Nyheten är fantastiskt spännande och året battle på bindningsfronten blir mycket intressant. Det blir mindre problem med att byta bindningar hit och dir för att prova nya skor och längdskidor.

Det finns ett par utvalda leverantörer i Sverige än så länge som säljer det nya Prolink-systemet som idag består av två modeller av bindningar och pjäxan Salomon RC Carbon med nya Prolink sulan. Den finns i begränsad tillgång under vinter/vår 2016.

Här kan du köpa det

Salomon Prolink

Salomon Prolink

Trettiotvå stycken onlinemarknadsförare ger sig ut i världen

Posted by | Medieinstitutet Stockholm | No Comments

Vi har haft skolavslutning och återigen kan en konstatera att tiden går alldeles väldigt snabbt. Var det inte igår som vi träffade vi varandra för första gången?
Det är makalöst vilken respons alla i klassen har fått från marknaden. Redan innan examen hade 65% av onlinemarknadsförare, eller digitala marknadsförare om ni så vill, fått jobb inom området. Nu är det flera, har ingen exakt siffra men det känns klart att alla, om så önskas, kommer att ha fast jobb väldigt snart. Och vad händer när något svarar så här bra? Stoltheten växer så att det knakar, hos alla inblandade. Medieinstitutets elever är starka, det är bara att konstatera, dessutom är vi många i det stora nätverket. Det ska bli mycket spännande att följa allas resa som börjar nu, och se vems vägar som går ihop med andras, för att många i klassen kommer att jobba med varandra på något vis är uppenbart. Sverige är ett litet land. Det känns så kul!
Tack klassen, tack Medieinstitutet för att ni gav mig utbildningen och tack utbildningsledare David för allt du roddar med.
Den här bloggen kommer leva vidare och ta mer fart nu med inriktning på yrkesverksamheten och politik. För att återkoppla till en av anledningarna till varför bloggen startade, för att synas, så har det gått bra. Jag har tagit över första sidan, och syns. Nu ska jag bara hålla arbetet uppe för jag vill inte släppa fram någon annan Andreas Rosell, inte ens om det handlar om Sveriges Starkaste man.

New York och Cangelosi Cards – 2006

Posted by | Outside | No Comments

Sommaren 2006 åkte jag och min flickvän Anna till New York för att upptäcka staden under en vecka. Vi visste på ett ungefär vad vi ville göra och se men inte så mycket mer utöver det. Det här var innen Facebook, där man nu kan slänga ut en fråga om vilken stad som helst och få hur mycket tips och råd som helst från sitt nätverk.

Read More

Det är mycket nu

Posted by | Medieinstitutet Stockholm | No Comments

Först och främst så är det sommar nu. Då går allt på halvfart. Det vet vi. Med undantag för bl.a. barn. Att vara föräldrarledig är inte en dans på rosor. Det är ansvar, nervositet, fokusering och ångest tolv timmar om dagen just nu. Självklart är det smått fantastiskt och underbart på samma gång. Utöver det har jag tagit en del svåra beslut och brottas med stora familjefrågor. Sist men inte minst så är det lansering och släppet av mitt skrivarkollektivs första novellantologi Stockholms Undergång. Även om vi är tio stycken i gruppen så tar den mycket fokusering och kraft. Det jag vill säga är att det inte blir mycket tid och ork över till den här sidan just nu.

Men här kommer i alla fall en ytterst kort och självfokuserad videoselfie från Tokyo.

Novellantologin “Stockholms undergång” är här!

Posted by | Outside | No Comments

Hurra! Elin på Undrentide förlag har skickat mina fem författarexemplar av skräckantologin Stockholms undergång! Fin känsla att hålla dystopisamlingen i handen efter alla domedagsmöten med Fruktan. Antologisamlingen släpps sista juli 2014 och om du skulle lägga vantarna på ett exemplar, se till att ha packat väskan innan läsningen, så att du snabbt kan lämna stan efteråt.