Asylboende i Fagerslätt | Huskvarna

Posted by | December 30, 2016 | Outside | No Comments

Under våren kommer Jönköping kommun att färdigställa 30 stycken boenden för asylsökande/asylflyktingar. Exakt inflyttningsdatum är inte klart men jag ser med spänning fram emot den här tillgången för området som kommer i vår. Inta bara för dessa 30 boenden men också för resterande utökning av området som sker framåt på sikt. Den totala siffran av hushåll som är planerade  har jag inte men känslan är att det ökade trycket måste boosta bussturerna upp och ner från berget till Huskvarna m.m.

Jag är själv relativt ny i Huskvarna och ser bara möjligheter i att det kommer hit flera människor som vill bo, jobba och leva i fred och i frid. Förhoppningsvis kommer några av dessa personer stanna kvar hos oss när deras asylärenden är över, då de förmodligen har hunnit komma in i det svenska samhället och fått lite vänner. Det är lite här vi kommer in, vi som redan bor här, vi kan göra mycket för att hjälpa till i denna process. Det handlar om allt från att vara där och visa sig, försöka svara på generella frågor om det vardagliga Sverige, samla in och dela ut alla möjliga enklare saker som kläder, leksaker och skolmaterial. Att tillsammans få in de i aktiviteter och engagemang som ex. Egnahem BK.
Personligen ska jag försöka göra något i alla fall för att underlätta deras långa väntan på ett nytt liv hos oss. Hur det ska gå till vet jag inte ännu men det finns tid att fundera ut något. Om du vill hjälpa till på något vis är du mer än välkommen att kontakta mig.

Annars så har kommunen olika insatser genom Frivilligcentralen. Mer information finns på kommunens hemsida

Asylboenden Fagerslätt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.